Uw huis veilig

Extra vaak inbraken tijdens een uitvaart

Geplaatst op

Slachtoffer worden van een inbraak is geen pretje, daarvan hoeven we je niet te overtuigen. Echter, als die inbraak tijdens de uitvaart van een dierbare gebeurt, is het nog extra pijnlijk. Je hebt op dat moment al zoveel aan je hoofd en je emoties gaan alle kanten uit dat je dit er niet ook nog eens kan bijnemen. Toch is het een veel voorkomend gegeven, we leggen je hierna uit waarom en wat je ertegen kan doen.

Een uitvaart vormt een perfecte kans voor inbrekers

Voor ons klinkt het helemaal absurd om misbruik te maken van het verdriet van een ander voor eigen gewin, toch draaien sommige inbrekers hier hun hand niet voor om. Ze weten dat je een bepaalde tijd van huis weg bent wat de kans op betrapping aanzienlijk verkleint. Ze kunnen zich rustig toegang tot jouw woning verschaffen en in alle rust op zoek gaan naar hun buit. Jij bent namelijk in de eerste uren niet thuis en daar maken ze dankbaar gebruik van.
Inbrekers die op dit doel azen, raadplegen nauwkeurig de overlijdensberichten in de kranten of aan de uitvaartcentra. Bij het rouwadres vinden zij dan de adresgegevens van de naaste familie waarvan ze zo goed als zeker zijn dat die op de uitvaart zullen aanwezig zijn. Vermits datum en uur hier ook in vermeld staan, wordt het hen helemaal makkelijk gemaakt. Het enige wat ze nog hoeven te doen, is zich tijdens de uitvaart naar jouw woning begeven en toeslaan. Tegen de tijd dat jij terug thuis bent, is de vogel al lang gaan vliegen en blijf je helemaal verbaasd achter.


Een goede oplossing is om op de rouwberichten niet jouw eigen adres, maar dat van de begrafenisondernemer te vermelden, op die manier komen inbrekers niet achter jouw gegevens. Je doet er ook goed aan je buren te verwittigen van je afwezigheid, zij kunnen dan een extra oogje in het zeil houden, wat jou een gerust gevoel zal geven tijdens de plechtigheid.
Hou vast en zeker ook extra de woning van de overledene in de gaten, ook deze woning is een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers die op de hoogte zijn van het overlijden. Bespaar jezelf de wanhoop om te ontdekken dat de woning van je overleden werd leeggehaald.

Tussenkomst van jouw verzekering

Werd je tijdens de uitvaart van een dierbare het slachtoffer van een inbraak of werd er ingebroken in de woning van de overledene zelf, dan kun je aanspraak maken op een vergoeding vanuit de inboedelverzekering. Uitvaartverzekeringen bieden hier geen dekking voor. Hiervoor zul je de inbraak moeten kunnen bewijzen door de vaststellingen opgemaakt door de politie en zul je ook bewijzen moeten kunnen voorleggen van de waarde van de geleden schade. Wat vergoed wordt en voor welk bedrag, hangt sterk af van verzekering tot verzekering. Vraag dit gerust na bij je makelaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden