Geplaatst op
Een badkamer is een plek waar we eigenlijk best veel tijd besteden. Deze kamer mag dan ook wel praktisch zijn ingericht en er goed uitzien. Ben je je oude badkamer zat? Zorg dan voor een badkamer die naar wens is. Heb je bijvoorbeeld nu geen bad in je badkamer, maar wil je dat wel? Ga dan op zoek naar een mooi nieuw bad. Vaak kom je er al snel achter dat het uitzoeken van een bad nog wel eens lastig is door al die verschillende soorten baden die er verkrijgbaar zijn bij badkamer Zaandam. Naast dat er veel keuze is, moet je ook op een aantal zaken letten. Kan het specifieke bad naar keuze bijvoorbeeld op jouw vloer staan? Daarnaast installeer je elk bad weer op een andere manier. Lees snel meer.
Kan het bad op je huidige vloer staan?
Een bad is zwaar (zo een 20 – 60 kilo) en met water erin nog veel zwaarder, daarom is het belangrijk om te weten of het bad op je huidige vloer kunt staan. Een vol bad waar jij dan ook nog is inzit weegt al snel tussen de 200 en de 250 kilo. Om te voorkomen dat je bad opeens bij de onderburen in de kamer staat of in een van je kamers een verdieping lager moet de vloer goed stevig zijn. Als je in een oud huis woont of je twijfelt over de stevigheid van je vloer, laat deze dan vooral checken door een specialist. Indien nodig kun je de vloer laten verstevigen. Over het algemeen is een vrijstaand bad zwaarder dan een bad die je inbouwt.
Houdt rekening met de afvoer en de waterleidingen
Een bad moet je goed aansluiten, om lekken en daarmee weer lekkages te voorkomen. Daarnaast moet het water goed kunnen weglopen. Een warm en koud kraan, die je bevestigd aan de muur, kun je eenvoudig aansluiten aan de thermostaat. Bij een vrijstaande badkraan, die je op de grond installeert – vaak bij een vrijstaand bad – gaat het net even anders. De waterleidingen moeten hier vanuit de grond komen. Houdt er rekening mee dat de kosten voor het verleggen van de waterleiding er dan nog bijkomt.